Opiekacze
W przypadku opiekacza pieczywo kładziemy na jednej płycie grzejnej i przyciskamy je drugą płytą. Opiekacz umożliwia zaserwowanie ciepłych kanapek z serem. Obudowa opiekaczaWybór opiekacza warto zacząć od wskazania materiału, z którego ma być zbudowana jego obudowa. Do wyboru mamy opiekacze metalowe i plastikowe. Typ powłokiJest to jeden z najważniejszych elementów opiekacza, od którego zależy jakość przygotowanych potraw, a także komfort użytkowania. Dzięki wykorzystaniu odpowiedniej powłoki, jedzenie nie będzie przywierać do płyt grzewczych, a ich umycie zajmie kilka chwil. Najpopularniejszym rozwiązaniem jest wykorzystanie teflonowej powłoki. MocW przypadku opiekaczy, jak i innych urządzeń elektrycznych, większa moc oznacza szybsze przygotowanie kanapek. Najczęściej producenci wypuszczają na rynek modele dysponujące mocą od 600 W do 1300 W. Jednak w przypadku przygotowywania domowych posiłków do komfortowego użytkowania wystarczy moc o wartości 700-800 W. |